lunes, noviembre 28, 2016

COMMEMORACIÓ DEL 700 ANIVERSARI DE LA MORT DEL BEAT RAMON LLULL

 


1.000 PERSONES PARTICIPEN EN LA CLOENDA DE L'ANY JUBILAR EN COMMEMORACIÓ DEL 700 ANIVERSARI DE LA MORT DEL BEAT RAMON LLULL
Palma, 27 de novembre de 2016









                                                   




En acabar la celebració, les relíquies del Beat, que romanien a la Catedral des del divendres 25, s’han portat en solemne processó de nou a la Basílica de Sant Francesc.

La Diòcesi de Mallorca ha tancat oficialment l'Any Jubilar en commemoració del 700 aniversari de la mort del Beat Ramon Llull amb un seguit d'actes que han culminat amb la missa solemne del 27 de novembre a la Seu de Mallorca, presidida pel Cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants de la Santa seu i amb la presència de Sa Majestat la Reina Sofia.

La celebració eucarística ha comptat amb la presència dels cardenals Lluís Martínez Sistach, cardenal emèrit de Barcelona; Antonio Cañizares Llovera, cardenal de València; Mons. Javier Salinas Viñals, Bisbe auxiliar de València; Joan-Enric Vives Sicília, Bisbe de la Seu d’Urgell; Jesús Murgui Soriano, Bisbe d’Oriola-Alacant; Francesc Conesa Ferrer, bisbe electe de Menorca i el P. Josep M. Soler i Canals, abat de Montserrat, així com nombrosos sacerdots, fidels i autoritats civils. L’Escolania de Lluc, els Vermells de la Seu, els Nins Cantors de Sant Francesc, la Coral de la Seu i la Capella Mallorquina han amenitzat la celebració amb els seus cants.

Durant la cerimònia s’ha llegit la benedicció que el Papa Francesc ha enviat a l’Església de Mallorca com a clausura de l’Any Jubilar en commemoració del 700 aniversari de la mort del Beat Ramon Llull.

En acabar, les relíquies del Beat, que romanien a la Catedral des del divendres 25, s’han portat en solemne processó de nou a la Basílica de Sant Francesc.

L'Església de Mallorca ha celebrat amb diverses activitats els set-cents anys de la mort del Beat Ramon Llull amb un triple objectiu: Prosseguir i impulsar eficaçment el procés de canonització del Beat; difondre per tot arreu el coneixement de la vida i obra de Ramon i sensibilitzar els membres de l'Església Catòlica respecte a la santedat de Ramon Llull i oferir als membres de la societat mallorquina la possibilitat de conèixer el significat actual del seu amor per Jesucrist.

No hay comentarios: